Recruiter & Marketing specialist

Welkom bij De Schutse
Je rijdt het terrein van De Schutse op en terwijl je een parkeerplekje zoekt, zie je verschillende begeleiders aan het werk. Grappig, die ene begeleider zat laatst nog tegenover je tijdens het kennismakingsgesprek, en nu zie je die persoon stralend aan het werk. Het herinnert je eraan dat je nog een enquête wil uitzetten bij alle nieuwe medewerkers om te horen hoe zij het sollicitatieproces hebben ervaren. Binnen in het kantoor groet je onze receptionistes en maak je even een praatje met je collega’s. Je dag gaat beginnen, en je voelt de energie en zin om aan de slag te gaan.

Waar komen we vandaan?

Een jaar geleden kwam onze recruitment-afdeling tot leven. Inmiddels staat er een stevige basis, maar we zijn nog lang niet klaar! Nu onze interim recruitment specialist de fundering heeft gelegd, zoeken we een gepassioneerde collega die met ons wil bouwen aan toekomstbestendige, identiteitsgebonden zorg. We zoeken iemand die de verantwoordelijkheid wil nemen voor het volledige werving- en selectieproces. Samen met onze recruiter, Mirjam Hardeman, werken jullie hieraan. Wil je weten wat dit verder inhoudt? Lees dan verder!

Wat ga je precies doen?
Werving
Onze organisatie heeft grote ambities op het gebied van recruitment. We willen een stevige campagne opzetten om veel nieuwe medewerkers en vrijwilligers te werven. We hopen hiermee het aantal uitzendkrachten flink te verminderen en vaste identiteitsgebonden medewerkers welkom te heten. Jij werkt nauw samen met het MT, Communicatie, HR-specialisten en leidinggevenden om ideeën om te zetten in actie. Jouw creativiteit en daadkracht zijn daarbij onmisbaar. We verwachten dat je actief met ideeën komt om onze employer branding nog beter op de kaart te zetten. Denk aan het verbeteren van het promoten van onze vacatures of het organiseren van evenementen zoals de succesvolle rondleidingen die we afgelopen jaar hielden en de wervingsacties onder onze fondsenwervers en ambassadeurs.

Zowel coördinerend als meewerkend
Samen met onze recruiter Mirjam ben jij het eerste aanspreekpunt voor zowel externe als interne sollicitanten. Je geniet ervan om externe sollicitanten een warm welkom te geven bij De Schutse en zorgt ervoor dat ze zich meteen op hun gemak voelen. Daarnaast krijg jij energie om een passende plek te zoeken voor een interne collega die zich wil ontwikkelen of werk zoekt wat past bij zijn of haar levensfase. Jij neemt de leiding in het kennismakingsproces en zorgt dat alles soepel verloopt. Na het gesprek geef je je indrukken en advies door aan de teamleiders, die het verdere selectieproces oppakken. Jij houdt een vinger aan de pols en monitort of alles goed verloopt. Is hier een match of is het nodig dat jullie nog andere opties binnen de organisatie verkennen?

Kandidaatreis en sollicitatieproces
De recruitment-afdeling is nog jong, er zijn dus volop kansen om te verbeteren. Jij bent verantwoordelijk voor het continu optimaliseren van zowel de kandidaatreis als het sollicitatieproces. Samen met Mirjam, je collega´s bij Communicatie, teamleiders en managers denk je na over vragen als: hoe kunnen we nog beter aansluiten bij de wensen van onze sollicitanten? Hoe zorgen we voor een positieve en fijne ervaring? En wat betekent dit voor onze interne processen? Binnenkort implementeren we ook een nieuw recruitmentsysteem dat jouw werk efficiënter en overzichtelijker maakt. Dit geeft je de tools om nog meer inzicht te krijgen in de voortgang van recruitment en gerichter te sturen op verbeteringen.

Leer ons kennen
Mirjam Hardeman, recruiter, bij de Schutse vertelt over haar werk

“De Schutse gaf mij de kans om mezelf te ontwikkelen als recruiter. Na jaren als (persoonlijk) begeleider vond ik het een mooie uitdaging om deze kant op te gaan. Het leuke aan werken bij De Schutse is de fijne werksfeer. We werken hard, maar tussendoor maken we een grapje of houden we een praatje. Ik ken de collega’s van het bedrijfsbureau goed en heb veel contact met de zorgteams, wat me enorm helpt in mijn gesprekken met sollicitanten. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met een collega die de coördinerende en procesmatige kant van recruitment oppakt. En natuurlijk help je me ook met de kennismakingsgesprekken, want met jouw komst verwacht ik dat het hier gaat stormlopen met sollicitanten. Dus maak je maar vast klaar voor een hele rits aan kennismakingen!”

Over het team
Als recruitmentteam werken we veel samen met communicatie. Dat voelt echt als een hechte club, zowel tijdens als buiten het werk om. We kijken naar elkaar om en checken regelmatig hoe het met iedereen gaat, vooral of iemand het werk goed aankan of misschien wat hulp nodig heeft. Die zorg voor elkaar maakt dat we zo goed kunnen samenwerken. We houden van een goede workflow waarin we afstemmen en weten wat de prioriteiten zijn.

Over de organisatie

Sinds 1985 biedt De Schutse een warm thuis aan mensen met een verstandelijke beperking. Inmiddels hebben wij bijna 700 mensen in dienst en werken 400 vrijwilligers met ons mee. Als organisatie hechten wij veel waarde aan de eenheid tussen gezin, kerk en instelling. Wat ons uniek maakt, is dat we, ondanks onze grootte, toch als een platte organisatie worden ervaren. Onze bestuurder is niet iemand die aan de zijlijn blijft staan. Hij denkt graag mee, komt met creatieve ideeën voor bijvoorbeeld de campagnes en is open over wat er speelt binnen de organisatie. Zijn deur staat voor je open, dus voel je vrij om binnen te lopen als je iets wilt bespreken.

Daarnaast kun je altijd terecht bij jouw leidinggevende, de HR-manager, die er is om je te ondersteunen wanneer je dat nodig hebt. We zijn op dit moment ook op zoek naar een nieuwe HR-manager die onze interim HR-manager gaat vervangen. Ken jij iemand die perfect zou passen? Laat het ons weten! De Schutse heeft verschillende locaties in Nederland: Kesteren (hoofdlocatie), Opheusden, Werkendam, Ochten, Sliedrecht, Oud-Vossemeer en Achterberg. Je komt te werken op onze thuisbasis in Kesteren en daarnaast zal je ook de andere locaties met regelmaat bezoeken om daar kandidaten en medewerkers te spreken.

Wat krijg je?

  • -Bruto maandsalaris van maximaal €3938;
  • -36-urige werkweek;
  • -Eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantiegeld;
  • -Reiskostenvergoeding;
  • -144 vakantie-uren en 57,6 balansverlofuren (op basis van fulltime dienstverband);
  • -Pensioenregeling;
  • -Een inwerkperiode afgestemd op jouw behoeftes;
  • -Aandacht voor persoonlijke competenties en teamontwikkeling;
  • -Een (identiteitsgebonden) werkomgeving.

Wat heb je nodig?

  • -Een vakgerichte mbo-opleiding + relevante ervaring, of een hbo-opleiding;
  • -(Belijdend) lid van een reformatorische kerk;
  • -Een positieve VOG;
  • -Volleybaltalent gewenst! Volgend jaar willen wij als HR-team namelijk het volleybaltoernooi winnen tijdens onze personeelsbijeenkomst 😉.

“We kijken verder dan diploma’s en willen in de sollicitatiegesprekken graag verkennen of jouw persoonlijkheid past bij deze rol.”

Enthousiast geworden?
Neem contact op met Kommer den Uil voor meer inhoudelijke vragen over de functie via kduil@deschutse.nu of neem contact met Mirjam op als je wilt kennismaken en meer van onze organisatie wil zien via 06 39 36 75 89 of mhardeman@deschutse.nu.

Het sollicitatieproces
Wat leuk dat je bij ons wilt solliciteren! Hoe gaat dat in zijn werking?

  1. 1. Eerst mag je kennismaken met onze recruiter Mirjam Hardeman. Zij leidt jou ook graag – langs de bakgroep voor iets lekker – rond.
  2. 2. Daarna nodigen we je graag uit op onze locatie in Achterberg in ons theehuis om daar kennis te maken met de HR-manager en een collega.
  3. 3. Als laatste stap bespreken we met jou de arbeidsvoorwaarden. Mogen we je feliciteren met je nieuwe baan?
Kesteren

Aan de Stationsstraat 28 in Kesteren bevindt zich de hoofdlocatie van De Schutse. Een prachtig terrein in de mooie Betuwe met elf woongroepen van verschillende clusters, een kinderdagcentrum met zes groepen én tien volwassen-activiteitengroepen. Hier is ook het bedrijfsbureau van De Schutse gehuisvest.




Solliciteren? Maak gebruik van het formulier.

Hoofdlocatie De Schutse

Stationsstraat 28
4041 CJ Kesteren

  0488 48 33 22
  info@deschutse.nu